Iedereen weet dat sporten erg belangrijk is, niet alleen voor conditie maar ook voor spieropbouw/spierbehoud. Niet alleen het sporten op zich is belangrijk, ook is het erg belangrijk om de spieren goed op te warmen voor je begint aan de volledige belasting van de spieren. Spieren worden tijdens het sporten intensief gebruikt. Om spierscheuringen of oprekkingen te voorkomen is het belangrijk dat spieren goed warm zijn. Tevens is het belangrijk om de spieren na de hevige inspanning tot rust te laten komen. Dit wordt ook wel een cooling-down genoemd, een cooling-down is het tegenovergestelde van een warming-up. Middels een cooling-down zorg je ervoor dat je lichaam sneller herstelt na inspanningen.

voordelen van Sportmassage

Naast een cooling-down na het sporten is het ook goed om zo nu en dan een Sportmassage te ondergaan. Sportmassage zorgt voor een betere conditie van de spieren en maakt ze ook enigszins leniger. Daarbij zorgt een Sportmassage voor een betere afvoer van afvalstoffen. Kortom een Sportmassage heeft vele voordelen.

Sportmassage in Hengelo

Sportmassage in Hengelo

Voor een Sportmassage in Hengelo ben je bij Els sport- en ontspanningsmassage aan het juiste adres. Voor betere sport prestaties en gezondere spieren is het goed om regelmatig je spieren goed te laten masseren. Op deze manier voorkom je blessures en spierpijn.

Ben je benieuwd of een Sportmassage voor jou van belang kan zijn, neem dan gauw contact op voor een sportmassage in Hengelo en kijk wat ik voor jou kan doen!